Award

Spin in het web gezocht die flexibel, proactief en communicatief is.

we are hiring

Voor de dagelijkse leiding en groei van de Award in Nederland zoeken we een nieuwe directeur. Interesse? Lees dan hier alvast een gedeelte van de vacaturetekst of download de volledige tekst: Vacature tekst directeur Award NL

Functieomschrijving

Het bestuur is werkgever en heeft het werkgeverschap gedelegeerd aan de algemeen directeur. De directeur is belast met de dagelijkse leiding van de organisatie, dus zowel de medewerkers als de vrijwilligers.

De algemeen directeur ressorteert hiërarchisch onder het bestuur. Neemt deel aan de bestuursvergaderingen en vrijwilligersbijeenkomsten. Naast de dagelijkse leiding van de organisatie is de directeur belast met beleidsvoorbereiding en de operationalisering van beleid naar jaarplannen en monitoring en evaluatie. Draagt financiële eindverantwoordelijkheid.

Werkzaamheden omvatten veelal contacten met de internationale organisatie, scholen, externe partners, zorgen voor passende materialen, audits en fondsenwerving, maar ook trainingen geven, faciliteren en uitreiken van Awards en de interne- en externe communicatie verzorgen.

 

De persoon:

The Award heeft een proactieve algemeen directeur nodig. Iemand die enerzijds kan omgaan met het hoofdkantoor in Groot-Brittannië, de collega’s uit andere landen, de externe partners (zoals Scouting en het Rode Kruis), de scholen en anderzijds met de vrijwilligers, de deelnemers, de medewerkers en het bestuur. Iemand die affiniteit heeft met het werken met jongeren. Het spreekt voor zich dat reizen (voornamelijk in Europa) geen problemen oplevert en dat de werktijden niet van 9 tot 5 zijn.

De ideale kandidaat is creatief, flexibel, communicatief sterk en heel duidelijk, maar heeft steeds oog voor de menselijke maat en gaat heldere beslissingen niet uit de weg. Heeft ervaring met aansturen van een organisatie en de omgang met vrijwilligers en jongeren in de leeftijdscategorie van de Award en is maatschappelijk betrokken. Een commerciële insteek op het gebied van uitbreiding van de organisatie maakt deel uit van de competenties. Spreekt in ieder geval redelijk vloeiend Engels, meer talen is een pré.

De procedure: 

Uw creatieve sollicitatie wordt verwacht vóór 31 augustus op mailadres vacature@award.nl.  Gesprekken zullen plaatsvinden in week 37 waarna op een later tijdstip een tweede ronde volgt. In dienst zo snel mogelijk.

 

 

 

Publicatie: 12/07/2019Terug naar nieuwsarchief

Awardverhalen

Hoezo is installatietechniek alleen voor jongens?!  / 'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Pauline Hoefnagels Gouden Award houder

'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Lees verder Alle verhalen