Award

De Award doet mee aan MDT! MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. De maatschappelijke diensttijd richt zich op jongeren tussen 14 en 27 jaar.

Paul Blokhuis Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: “De maatschappelijke diensttijd kun je zien als een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.”

De maatschappelijke diensttijd is een combinatie van maatschappelijke impact van jongeren, talentontwikkeling vóór jongeren en ontmoeting tussen jongeren en anderen, vooral tussen jongeren met verschillende achtergronden. Daarmee onderscheidt het zich van een stage, betaald werk of vrijwilligerswerk. Jongeren besteden minimaal 80 uur aan hun MDT, binnen 6 maanden. Hiervoor krijgen jongeren een landelijk erkend certificaat. Daarmee worden de vaardigheden en kennis die jongeren ontwikkelen tijdens hun MDT op een heldere manier gewaardeerd.

De Award heeft samen met R-Newt en Humanitas een MDT-programma ontwikkeld. Binnenkort meer.

Awardverhalen

Vrijwilligerswerk bij de oudste scholierenvereniging / Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Jette Talsma Gouden Award houder

Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Lees verder Alle verhalen