Award

Help je ons mee?

Jongeren zijn op zoek, naar een passend profiel op school of de juiste vervolgstudie, naar echte vrienden en naar antwoorden op grotere levensvragen. Ze willen het verschil maken en groeien. Zijn gewend om continue te communiceren met de hele wereld en eigen keuzes te maken uit de vele mogelijkheden. Keuzestress, volle agenda's en hoge verwachtingen maken de zoektocht pittig. Want kies je voor jezelf, voor je ouders of vrienden? Oftewel 'finding purpose, passion and place' zoals de Engelsen dat zo mooi formuleren. 

 

Wil jij jongeren verder helpen in hun zoektocht en hun ontwikkeling? Ze laten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze denken? Leren plannen, afmaken, afspraken nakomen, verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken? Ze stimuleren en te helpen iets goeds te doen voor hun omgeving? Dan is de Award een prachtige methodiek voor onderwijs, welzijn en jongerenorgansaties om dat vorm te geven! Je volgt een korte training tot Awardbegeleider en je kunt aan de slag. Uiteraard ondersteunt onze organisatie jou met allerlei beschikbare tools. 

Ons programma

De Award is een 'non formal educational' programma: een methode voor niet-formeel leren. Talentontwikkeling, zelfstandigheid en maatschappelijke betrokkenheid van jongeren tussen de 14 tot en met 24 jaar staat centraal. Het programma biedt een structuur waarbinnen jongeren verschillende soorten (zelfgekozen) activiteiten buiten schooltijd ondernemen. Ze stellen zichzelf doelen en proberen dat binnen een bepaalde periode te bereiken. Daarbij worden ze begeleid door een Awardbegeleider, waarbij zoveel mogelijk 'zelf doen' voorop staat. Na het afronden van alle activiteiten, ontvangen ze voor die prestatie een Bronzen, Zilveren of Gouden Award.

 

Meer informatie?

Lijkt het je wat om begeleider te worden? Of heb je nog vragen? Geen probleem, daar zijn we voor!


Interesse in een training? 

Nieuwe data volgen binnenkort. 

       
       
       
       
       

Awardverhalen

De Award is voor iedereen, echt!  / 'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Laura de Kinkelder Gouden Award houder

'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden