Award

Voor Deelnemers

Miljoenen mensen over de hele wereld zijn getroffen door de COVID-19-virusuitbraak. Scholen en jongerenorganisaties zijn gesloten. Voor deelnemers aan de International Award for Young People betekent dit dat voortgang vertraagd is omdat veel van de Award-activiteiten gewoonlijk plaatsvinden in of rond de school of organisatie. Er zijn echter veel manieren waarop je als deelnemer je activiteiten voor de secties Individueel talent, Vrijwilligerswerk, Sport en zelfs de Expeditie vanuit huis kan voortzetten. In deze onzekere tijden is het belangrijk dat deelnemers op een veilige en positieve manier betrokken, actief en gezond blijven. De Award kan een geweldige manier zijn om dit te doen.

Hieronder enkele suggesties voor creatieve manieren om Award-activiteiten thuis voort te zetten. 

Let op: het is van het grootste belang dat iedereen die overweegt om Award-activiteiten buitenshuis te ondernemen eerst het RIVM raadpleegt. 

De onderdelen van de Award

Individueel Talent

Voortgang in het onderdeel Individueel Talent is iets dat gemakkelijk kan worden gedaan vanuit de beslotenheid vanuit  huis. Als je een muziekinstrument speelt, een nieuwe taal leert, nieuwe recepten kookt, software ontwerpt of kunst maakt, is de kans groot dat je thuis alle tools hebt die je nodig hebt om verder te werken aan je doel. Als je kunt, neem dan contact op met je Award-begeleider of Beoordelaar om je te helpen bij het vinden van een aantal activiteiten die je thuis kunt doen. Of je kunt online kijken om tutorials te vinden om je voortgang in deze vaardigheid voort te zetten. Als je eenmaal geschikte activiteiten hebt gevonden die je thuis kunt doen, zorg er dan voor dat je veel foto's of video's van de activiteit maakt, zodat je je beoordelaar de voortgang kunt laten zien die je hebt gemaakt. Je kunt deze foto's of video's rechtstreeks uploaden naar het Online Record Book (ORB).

Sport

Dit onderdeel gaat over het bevorderen van een gezonde levensstijl en het verbeteren van je conditie. Het is erg belangrijk om dit vol te houden, vooral als je beperkt bent tot je huis. Welke activiteit en welk doel je ook hebt gekozen voor het onderdeel Sport, er zijn veel manieren om door te gaan met je eigen thuistrainingen. Het verhogen van je fitnessniveau tijdens thuistrainingssessies zal ongetwijfeld bijdragen aan je fysieke doelen. Er zijn ook meer specifiek gerichte oefenprogramma's die je vanuit huis kunt doen om specifiek kracht, coördinatie, reflexen of flexibiliteit te ontwikkelen die zullen bijdragen aan je doel. Neem contact op met je Aaward Begeleider om ideeën op te doen. Of ga online op zoek gaan naar grenzeloze ideeën voor thuistrainingssessies! Het is belangrijk om je voortgang bij te houden dus zorg ervoor dat foto's, video's of trainingsplannen ge-upload zijn in je ORB.

Vrijwilligerswerk

Het gedeelte Vrijwilligerswerk lijkt misschien moeilijk op afstand te voltooien, vooral als je een groepsproject-activiteit hebt gekozen. Of als je vrijwilligerswerk buitenshuis plaatsvindt. Er zijn echter altijd activiteiten die vanuit huis kunnen worden gedaan en die bijdragen aan het algemene doel. Je kan een chatgroep starten met je team en brainstormen over activiteiten die je thuis kan doen om bij te dragen aan het project. Online onderzoek, het maken van brochures of het online plaatsen van nuttige dingen voor de maatschappij. Het kunnen allemaal activiteiten zijn die bijdragen aan vrijwilligerswerk. Als je niet zeker weet welke activiteiten je kan doen op het onderdeel Vrijwilligerswerk, neem dan contact op met je Award Begeleider of Beoordelaar om je te helpen bij het vinden van nieuwe creatieve ideeën.

De Expeditie en het Gouden Residentieel Project

Aangezien de onderdelen Expeditie en het Gouden Residentieel Project groepsactiviteiten zijn, vormen ze beiden de meest uitdagende onderdelen die moeten worden voltooid tijdens de virusuitbraak. Veel geplande oefeningen en kwalificerende Expedities zijn vertraagd. Ook zullen de mogelijkheden voor het organiseren van residentiële projecten beperkt zijn. Dat betekent echter niet dat alle vooruitgang moet worden stopgezet. Als je al een team hebt voor de Expeditie kan je online contact houden met je team. Het onderzoeken van verschillende gebieden, routeplanning en wat training kan als een team op afstand worden gedaan. Er zijn online veel bronnen beschikbaar met activiteiten om navigatie, eerste hulp, milieubewustzijn en kampvaardigheden te ontwikkelen die je thuis kunt doen. Het is belangrijk om in contact te blijven met je team en Award Begeleider zodat je er zeker van bent dat wanneer je school of organisatie weer opengaat, en reizen weer mag, je beter voorbereid bent! Ten slotte als je bij Goud bent kan je ook in detail beginnen met het plannen van wat je voor je Residentieel project wilt doen vanuit huis. Mogelijk kan je al contact opnemen met de organisaties die je graag wilt ondersteunen en/of waarmee je voor je project wilt werken.

 

Awardverhalen

Hoezo is installatietechniek alleen voor jongens?!  / 'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Pauline Hoefnagels Gouden Award houder

'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden