Award

Voortzetting van de Award in de context van COVID-19:

Tijdelijke wijzigingen en verdere richtlijnen

Alle bestaande tijdelijke wijzigingen en verdere richtlijnen zullen worden verlengd tot 31 december 2021. 

Tijdelijke toegestane wijzigingen tijdens de Corona maatregelen verlengt en uitgebreid


Na de verlenging van de tijdelijke wijzigingen in de toekenningsvereisten die eerder dit jaar werden goedgekeurd door International Trustees, hebben we nu het document met richtlijnen bijgewerkt. Bijgevoegd vindt u het bijgewerkte document Temporary changes and further guidance on the Award Requirements, dat de verlenging tot eind 2022 en de uitbreiding van de virtuele Exploratie voor Zilver weerspiegelt.

The International Award krijgt af en toe vragen van ongeruste ouders of de Expeditie wel door mag gaan als deelnemers niet getest en/of niet gevaccineerd zijn. Award Nederland benadrukt dat de Expeditie alleen door kan gaan wanneer iedereen veilig en gezond kan reizen en wanneer men zichzelf veilig acht én voelt om mee te gaan en wanneer aan de maatregelen zoals anderhalve meter afstand wordt voldaan.
The International Award controleert geen bewijzen en/of QR codes stelt zich niet aansprakelijk en verantwoordelijk voor besmettingen al dan niet bewezen opgedaan tijdens de Expeditie of andere Award-activiteiten. De tijdelijke toegestane wijzigingen zijn zo ontwikkeld opdat iedere deelnemer zonder contact binnen anderhalve meter de mogelijkheid krijgt om zijn activiteiten uit te voeren of op een later tijdstip af te ronden. Klik op de button voor de laatste versie (augustus 2021). 

Temporary changes and further guidance 

Let op: op pagina drie staat een fout.

All participants who are due to reach their 25th birthday between April and December 2020 (...)  moet 2021 zijn. Omdat de link nog een verwijzing is uit recent verstuurde nieuwsbrief

 

Because the current social distancing/ COVID-19 measures currently in place are beyond the control of participants in affected countries, this change represents a blanket extension for all participants in the relevant age range. These participants will be able to continue logging activities, on the ORB (or offline), until 31 December 2022.

Hier volgen toegestane tijdelijke aanpassingen in de richtlijnen van de Award. Het advies valt onder twee verschillende categorieën:

Tijdelijke wijzigingen

Door de International Award Foundation (IAF) erkende vereisten. De tijdelijke toegestane wijzigingen die worden beschreven, werden door de IAF-werkgroep aangedragen als oplossingen voor de talloze uitdagingen die door COVID-19 zijn gecreëerd. Ze zijn ontworpen om onderbreking tijdens de pandemie te beperken, de ervaring van de deelnemer te beschermen en - voor zover mogelijk - de educatieve resultaten te behouden die voor elk onderdeel van de Award zijn bedoeld.

Bij het kiezen van aanpassingen voor deelnemers moedigen we Awardbegeleiders aan om prioriteit te geven aan het beschermen van de Award-ervaring. Elke afwijking van de bestaande toekenningsvereisten moet absoluut nodig zijn. De wijzigingen moeten daarom als een laatste redmiddel worden beschouwd en de gekozen optie moet altijd een optie zijn die Award deelnemers het minst hindert.

Verdere begeleiding en verduidelijking van bestaande Award vereisten

De meeste inhoud van deze richtlijnen is niet nieuw. Het geeft informatie weer die al in het International Handbook for Award Leaders (7e ed., 2019) en/of de operationele richtlijnen staat. Daarom is de ‘verdere begeleiding’ bedoeld om duidelijkheid te geven over hoe sommige van de bestaande Award-vereisten kunnen worden geïnterpreteerd of geïmplementeerd door Award-centra om de uitdagingen waarmee we nu worden geconfronteerd aan te pakken.

Download hier de Toolkit: 'Award tijdens Covid-19' over de tijdelijk toegestane wijzigingen en de verdere richtlijnen voor het voortzetten van de Award tijdens de Covid-19 maatregelen. 

Award richtlijnen tijdens Covid-19 NL

Samenvatting Award tijdens Covid-19 EN

How to invite a participant to start the next level

Residentieel Project

Download hier de Toolkit: 'RP richtlijnen tijdens Covid-19'.

RP richtlijnen tijdens Covid-19 EN

Het Gouden Residentieel Project is één van de uitdagende onderdelen om te organiseren tijdens COVID-19. Het ethos van deze sectie is om een zinvol project in een residentiële omgeving te plannen, voor te bereiden en uit te voeren met anderen die hetzelfde doel delen. Er is geen reden waarom de planning en het contact met mogelijke organisaties voor het Gouden Residentieel Project niet kan plaatsvinden maar we erkennen dat het een uitdaging is. De situatie verandert met de dag. Deelnemers kunnen wel beginnen met het plannen en voorbereiden van hun project. Het is deelnemers altijd aan te raden om ruim voor de startdatum de website van de Rijksoverheid te checken en contact te houden met de organisatie of facilitator waar het project plaatsvindt.

Als deelnemers zich zorgen maken over het afronden van hun Gouden Award herinner ze er dan aan dat ze tot hun 25e verjaardag de tijd hebben om hun Award op elk niveau te voltooien. De tijdelijke aanpassingen op de Award staan een verlenging van 12 maanden toe als ze tussen nu en 31 juli 2021 hun 25e verjaardag vieren.

Toolkits 

E-mentoring: Supporting Young People on digital platforms

ISOLATION ACTIVITES – RESOURCE LIST

Ideas for engaging participants to keep up their activities

 

 

 

Awardverhalen

De Award is voor iedereen, echt!  / 'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Laura de Kinkelder Gouden Award houder

'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden