Award

Waarom dit programma aanbieden?

De Award kan door een school ingezet worden voor verschillende doelen. Natuurlijk als naschools aanbod, waardoor talentontwikkeling praktisch vorm krijgt. Het is een gestructeerde (en aansprekende!) manier om het portfolio van de jongeren aan te vullen. In deze tijd van toelatingsgesprekken en strenge selectie is dat heel waarevol. Maar ook om invulling te geven aan maatschappelijke betrokkenheid van jongeren, actief burgerschap en participatie is het programma inzetbaar. Ook scholen die zoeken naar progamma's die helpen bij 'character building" kiezen voor het Awardprogramma. Internationale scholen bieden de Award aan, zodat de deelnemers op een andere manier in contact komen met de Nederlandse maatschappij. 

Hoe?

Als school krijg je een licentie van Award Nederland om het progamma aan te bieden aan je leerlingen. Minimaal twee medewerkers, meestal docenten, volgen de training tot Awardbegeleider en zij gaan met een groep jongeren aan de slag. 

Meer informatie?

Vragen over de manier waarop je met de Award aan de slag kan? Of lijkt het je wat om Awardbegeleider te worden? Geen probleem, daar zijn we voor!


Awardverhalen

Vrijwilligerswerk bij de oudste scholierenvereniging / Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Jette Talsma Gouden Award houder

Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden