Award

Ga de uitdaging aan!

Wat is de Award?

Bij de Award bepaal je je eigen doelen, je verlegt je grenzen op sportief gebied, je zet je in voor een maatschappelijk doel, je doet mee aan een avontuurlijke Expeditie (en dan bedoelen we ook echt avontuurlijk) en je ontwikkelt jouw eigen talenten. Want die heb je, dat weten we zeker! 

Alle jongeren van 14 tot en met 24 jaar kunnen meedoen aan de Award. Meedoen is je eigen keus. Het is leuk en levert je veel op. Je bepaalt zelf welke activiteiten je gaat doen, gaat je eigen uitdagingen aan, stelt je persoonlijke doelen en je ontdekt dat je veel meer kunt dan je denkt. Meedoen kan via je school, jeugdwerk of bv. Scouting.  

Wat houdt de Award in?

Je kiest voor één van de drie niveaus:

Brons
Vanaf 14 jaar.
Minimale tijdsbesteding van 6 maanden

Zilver
Vanaf 15 jaar.
Minimale tijdsbesteding van 12 maanden

Goud
Vanaf 16 jaar.
Minimale tijdsbesteding van 18 maanden

Elk niveau heeft vier verschillende gebieden en Goud heeft nog een vijfde gebied:

 1. Vrijwilligerswerk
  Je doet vrijwilligerswerk waarmee je anderen helpt en laat zien dat je verantwoordelijkheid neemt om een steentje bij te dragen aan de samenleving.
 2. Sport
  Je kiest je eigen sport, je eigen doel en verbetert hierdoor je conditie en prestaties. 
 3. Individueel talent
  Je gaat aan de slag met het verder ontwikkelen van je eigen talent.
 4. Expeditie
  Met een kleine groep maak je een trektocht van een aantal dagen door de natuur, zo basic mogelijk.
 5. Residentieel project (alleen voor Goud)
  Je verblijft in een onbekende omgeving, leert nieuwe mensen kennen en doet samen mee aan een meerdaags groepsproject. Vooraf omschrijf je duidelijk je persoonlijke doel voor dit project en hier werk je gericht en bewust aan.

Meer informatie over alle onderdelen

Begeleiding

Tijdens je hele Awardreis is er vanuit school, Scouting of jeugdwerk een Awardbegeleider. Die helpt je bij het kiezen van je doelen, die coacht jou en is er voor je als je vragen hebt, of als je het even zwaar hebt. Awardbegeleiders zijn docenten, scoutingstafleden, jongerenwerkers, coaches en vrijwilligers die hiervoor een cursus hebben gevolgd. Daarnaast krijg je bij de Expeditie een Beoordelaar, die samen met jouw groep kijkt naar de organisatie en de uitvoering van de Expeditie. Natuurlijk word je bij je onderdelen Sport, Individueel talent en Vrijwilligerswerk ook gecoacht, je krijgt training of les van een docent van de muziekschool, voetbaltrainer of vrijwilliger van de toneelvereniging.

Meedoen via Scouting 

Scouts die willen deelnemen aan het Awardprogramma doen dat via Scouting; ga hiervoor naar deze website van Scouting Nederland

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het landelijk Team Awards via awardteam@scouting.nl

Online Record Book

Tijdens het werken aan je Award leg je alles vast in het Online Record Book. Zo zie je steeds wat je allemaal hebt gedaan om jouw Award te verdienen.

Jeej!
Feest! Zodra je alle onderdelen hebt afgerond en jouw begeleider akkoord is, krijg je tijdens een feestelijke bijeenkomst jouw Award uitgereikt. Party! 

 

Ja ik doe mee! 

Awardverhalen

Ook in het bedrijfsleven is de Award relevant / 'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Alexander Davits Gouden Award houder

'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden