Award

Over ons

De Award is gelicenseerd bij operators over de hele wereld en hoewel het raamwerk niet verschilt van land tot land, kan het op maat worden gemaakt voor elke deelnemer, om ervoor te zorgen dat het nationaal, cultureel en persoonlijk relevant is voor elke jongere die erbij betrokken is. In veel landen wordt de Award uitgereikt via gelicentieerde National Award Operators. In landen waar geen National Award Operator (NAO) aanwezig is, wordt de Award uitgereikt via Independent Award Centres (IAC's), die rechtstreeks door de Foundation een licentie hebben gekregen.

 

Waarom nu?

Formeel onderwijs is van vitaal belang om jongeren te helpen zich te wapenen met de vaardigheden en kennis die nodig zijn om in de wereld van morgen hun weg te vinden. Maar niet alles wat ze leren gebeurt in het klaslokaal. Formeel onderwijs alleen is niet genoeg om jongeren de vaardigheden te geven om de vele uitdagingen van het leven aan te gaan. Jongeren hebben ook ervaringen buiten het klaslokaal nodig om geëngageerde, verantwoordelijke en tevreden burgers van de wereld te worden.

Niet-formeel onderwijs en leren speelt een rol bij de ontwikkeling van vaardigheden zoals veerkracht, zelfvertrouwen en communicatie en kan jongeren helpen hun doel, passie en plaats in de wereld te vinden.

De Award is een kader voor niet-formeel onderwijs en leren waarin de prestaties van jongeren buiten de academische wereld worden erkend en gevierd. De Award is erop gericht jongeren in staat te stellen buiten hun comfortzone te treden; om nieuwe manieren van doen uit te proberen, te testen en opnieuw te beoordelen. Door dit vaste kader worden jongeren aangemoedigd nieuwe grenzen te verkennen, hun grenzen te verleggen en te leren van zowel hun successen als hun fouten.

Young people – with their dynamism, their energy and their inherent understanding of our interconnected world – have much to teach us. Increased educational attainment, advances in technology and the spread of information have made this generation the best educated, most connected and most informed in history."

Kofi Annan, 2013

Awardverhalen

Ik ben in Wales en Kenia geweest en daar heb ik zoveel waardevolle lessen geleerd. / Eerlijk is eerlijk, ik ben als tiener begonnen met de Award omdat de expedities me heel gaaf leken. Dat was voor mij de doorslaggevende factor.

Chris Meeuwsen Gouden Award houder

Eerlijk is eerlijk, ik ben als tiener begonnen met de Award omdat de expedities me heel gaaf leken. Dat was voor mij de doorslaggevende factor.

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden