Award

Spin in het web gezocht die flexibel, proactief en communicatief is.

we are hiring

De Award zoekt een landelijk coördinator. Iemand die als een spin in het web contact heeft met Awardbegeleiders, vrijwilligers en het bestuur maar ook met het hoofdkantoor in Groot-Brittannië, de collega’s uit andere landen en de externe partners zoals Scouting en het Rode Kruis. Naast operationele taken ligt ook het maken van beleid en het zoeken naar sponsoren bij jou. Heb je affiniteit met het werken met jongeren en een duidelijke visie op non-formal learning? En zoek je een baan in een ngo met de mogelijkheid om te reizen (voornamelijk in Europa) en flexibele werktijden? Begrijp je dat een commerciële insteek nodig is om te groeien? Lees dan snel verder of download de vacaturetekst: 


landelijke coördinator Award NL

 

Award NL zoekt een nieuwe landelijk coördinator


Een gesprek met een schooldirectie, even wat drukwerk regelen, een plan schrijven voor een sponsorevent, een training geven aan vrijwilligers; klinkt dat interessant? Mooi; want zo kan een dag er uit zien voor onze nieuwe landelijke coördinator. The International Award for Young People Nederland, Award NL, zoekt een proactieve spin-in-het-web die naast operationele taken ook richting geeft aan de verder groei van het Awardprogramma. Die een subsidieaanvraag kan schrijven, die vrijwilligers werft en verbindt aan de organisatie maar ook de ambassadeur is van Award NL naar buiten toe.


Over het Awardprogramma
De Award is een ‘non formal educational’ programma; een methode van niet-formeel leren waarbij talentontwikkeling, zelfstandigheid en maatschappelijke betrokkenheid van jongeren centraal staat. Scholen, jeugdwerk, Scouting en Rode Kruis zetten het programma in want het biedt een structuur waarbinnen jongeren activiteiten (vrijwilligerswerk, verleggen van grenzen op sportief gebied, ontwikkelen van de eigen talenten en deelnemen aan een expeditie) buiten schooltijd ondernemen die ze zelf kiezen. Ze stellen zich daarbij een doel en proberen dat gedurende een bepaalde periode te bereiken. Ze worden daarbij begeleid door een Awardbegeleider maar doen zoveel mogelijk zelf. Na het afronden van alle activiteiten ontvangen ze voor die prestatie een Bronzen, Zilveren of Gouden Award.

Over onze organisatie
The International Award for Young People is wereldwijd een van de grootste programma’s waarin de ontwikkeling van jongeren centraal staat. Het programma wordt in meer dan 130 landen uitgevoerd en er nemen circa 8 miljoen jongeren wereldwijd deel. De Nederlandse organisatie bestond in 2018 25 jaar en maakt deel uit van The Duke of Edinburgh’s International Award for Young people met hoofdkantoor in Londen.
De stichting ‘The International Award for Young people, The Netherlands’ werkt met een bestuur bestaande uit vrijwillige leden, een klein team medewerkers en een Raad van Advies. Binnen de lopende Award units werken we samen met zo’n 200 Awardbegeleiders, die het programma uitvoeren of op een andere manier steunen. Een poule van Beoordelaars is actief bij de beoordeling van de Expedities. Daarnaast kunnen we rekenen op een groep Gouden Awardhouders; de Ambassadeurs. Om dat alles in goede banen te leiden is op het kantoor in Tilburg naast de coördinator een team van twee (parttime) medewerkers en een aantal vrijwilligers actief.

Taken landelijk coördinator
Je werkzaamheden omvatten zowel interne als externe taken. Extern ben je onder andere bezig met het leggen en onderhouden van relaties met allerlei organisaties waaronder scholen en andere externe partners, audits en fondsenwerving, maar ook trainingen geven, faciliteren en uitreiken van Awards en de externe communicatie verzorgen. Intern ben je de spin-in-het-web en zorg je naast die coördinatie voor bv. passende materialen, begeleiding van het vrijwilligersteam en ben je de vaste contactpersoon met het hoofdkantoor in Londen.

Wie zoeken we
Award NL heeft een proactieve coördinator nodig. Iemand die enerzijds kan omgaan met het hoofdkantoor in Londen, en dus goed de Engelse taal beheerst, contact heeft met collega’s uit andere landen, de externe partners (zoals Scouting en het Rode Kruis), de scholen en anderzijds met de vrijwilligers, de deelnemers, de medewerkers en het bestuur. Iemand die affiniteit en bi j voorkeur ervaring heeft met het werken met jongeren. Het spreekt voor zich dat reizen (voornamelijk in Europa) geen problemen oplevert en dat de werktijden niet van 9 tot 5 zijn.
Naast de dagelijkse leiding van de organisatie is de coördinator belast met beleidsvoorbereiding en de operationalisering van beleid naar jaarplannen en monitoring en evaluatie. Draagt financiële eindverantwoordelijkheid.
Onze ideale kandidaat is creatief, flexibel, communicatief sterk, heeft steeds oog voor de menselijke maat en gaat beslissingen niet uit de weg. Heeft ervaring met aansturen van een organisatie en de omgang met vrijwilligers en jongeren in de leeftijdscategorie van de Award en is maatschappelijk betrokken. Een commerciële insteek op het gebied van uitbreiding van de organisatie maakt deel uit van de competenties.

Werken bij Award NL
Het bestuur is werkgever en heeft het werkgeverschap van de twee parttime collega’s gedelegeerd aan de algemeen coördinator. De coördinator is belast met de dagelijkse leiding van de organisatie, dus zowel de medewerkers als de vrijwilligers. De algemeen coördinator ressorteert hiërarchisch onder het bestuur en neemt deel aan de bestuursvergaderingen en vrijwilligersbijeenkomsten.

Wat bieden we
Aantal uren 24
Beloning Max € 3000,- per maand exclusief vakantiegeld. Er is geen pensioenregeling.
Opleidingsniveau Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau

Procedure: uw creatieve sollicitatie wordt verwacht vóór 10 november op mailadres vacature@award.nl

 

Publicatie: 12/07/2019Terug naar nieuwsarchief

Awardverhalen

Die Expeditie was echt pittig! / Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Rachel Klaverboer Gouden Award houder

Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden