Award

Nieuwe directeur voor Award NL

Patricia de Ruijter (44) uit ’s-Hertogenbosch wordt de nieuwe directeur van the International Award for Young People, Nederland. Ze volgt per 1 maart Pascalle Cup op die de afgelopen 15 jaar bij the International Award for Young People Nederland betrokken was. Na haar jarenlange inzet, werd het tijd het stokje over te dragen. Haar opvolger is een ervaren entrepreneur uit de wereld van de stichtingen.

De Ruijter werkte eerder zeven jaar bij War Child, onder andere als vrijwilligersmanager. Daarna werkte zij freelance bij stichtingen als Bij Katrien en Autismepunt en geeft ze leiding aan stichting Dukebox. De Ruijter neemt hiermee tien jaar ervaring met stichtingen mee, die in haar nieuwe functie goed van pas komt.

“Hoe geven we onze jongeren trots en zelfvertrouwen mee? Het klinkt cliché maar kinderen hebben de toekomst. Het is onze taak ze de handvatten te geven om te kunnen groeien en zichzelf te ontwikkelen. Om weer voor een stichting te werken die zich inzet voor de ‘empowerment’ van jeugd en jongeren is een uitdaging die me aanspreekt en waar ik enorm blij van word!”

Participatiemaatschappij

De International Award is een programma dat jongeren (14-24 jaar) uitdaagt zichzelf te ontwikkelen, grenzen te verleggen en actief een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Meer dan 8 miljoen jongeren uit meer dan 140 landen over de hele wereld zijn de uitdaging aangegaan.

“Door samen met jongeren en vrijwilligers te werken geeft het programma mede invulling aan de ‘participatiemaatschappij”.

Een mooi team

De stichting ‘The International Award for Young people, Nederland’ werkt met een vrijwilligersbestuur bestaande uit 6 leden, een directeur en een Raad van Advies. Binnen de Awardunits werken we samen met zo’n 200 vrijwillige Awardbegeleiders, die het programma uitvoeren of op een andere manier steunen. Een poule van vrijwillige Beoordelaars is actief bij de beoordeling van de Expedities. Daarnaast kunnen we rekenen op een groep Gouden Awardhouders; de Ambassadeurs.

“Een mooi team: de vrijwilligers en stafleden werken continu aan de organisatie, uitvoering, kwaliteit en groei. ‘It takes a village to raise a child’ en het is een eer om onderdeel te zijn van de Award familie, aldus de Ruijter.

Publicatie: 03/03/2020Terug naar nieuwsarchief

Awardverhalen

Ook in het bedrijfsleven is de Award relevant / 'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Alexander Davits Gouden Award houder

'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden