Award

Award bestuurslid Franck Horio ontvangt koninklijke erepenning uit Engeland

Franck is al meer dan 20 jaar bestuurslid bij de Award in Nederland. Al jaren zet hij zich in als Award begeleider, expeditiebeoordelaar en trainer voor jongeren die deelnemen aan het programma van de Award. Het programma daagt jongeren uit het beste in zichzelf boven te halen op het gebied van sport, een individueel talent en vrijwilligerswerk. Het traject wordt afgesloten met een avontuurlijke expeditie, waarin de deelnemers in een klein groepje back tot basic gaan in de natuur.

Elk jaar beginnen meer dan een miljoen jongeren aan hun Award, ondersteund door bijna 200.000 vrijwilligers in 130 landen en gebieden. Miljoenen jongeren hebben zichzelf uitgedaagd om #worldready te worden sinds de Award werd opgericht in 1956. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van oprichter wijlen ZKH Prins Philip, Duke of Edinburgh is de erepenning geslagen om daarmee de 100 meest inspirerende vrijwilligers van de organisatie te eren en danken voor het werk dat ze doen ter ondersteuning van jonge mensen. Naast de speciale penning, ontvangt Franck Horio ook een aanbevelingsbrief van ZKH Prins Edward, zoon van Prins Philip die het voorzitterschap van de International Award Foundation van zijn vader heeft overgenomen.

,,Franck is al jaren de backbone van onze organisatie”, zegt Patricia de Ruijter, directeur van de Award Nederland. ,,Doordat hij al zo lang bij de Award betrokken is, weet hij alles. Hij is echt ons orakel. Als je het niet weet, dan kun je Franck bellen. En dat doen we dan ook regelmatig. Het geweldige aan Franck is dat hij altijd voor ons en alle begeleiders en deelnemers van de Award klaar staat. En dat naast zijn drukke baan als ICT-er. Franck is de bescheidenheid zelve, maar als iemand deze koninklijke veer verdient, dan is het Franck wel.”

Foto's: Pix4Profs / Jules van Iperen

Publicatie: 15/12/2021Terug naar nieuwsarchief

Awardverhalen

Ook in het bedrijfsleven is de Award relevant / 'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Alexander Davits Gouden Award houder

'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden