Award

Vrijwilligerswerk bij de oudste scholierenvereniging

Jette Talsma vertelt: ‘In de afgelopen twee jaar ben ik penningmeester geweest voor het Vesterbestuur. Vester is de scholierenvereniging van de school Stad en Esch Zuideinde, te Meppel. Vester is de oudste scholierenvereniging van Nederland en in 2015 bestaat de vereniging 150 jaar! Zo organiseren we gedurende het schooljaar feesten. Als kers op de taart organiseren we ieder jaar het gala. Op de vrijdagavond is het zogenoemde Klein Gala, het galafeest voor de onderbouw. Zaterdagavond is het de beurt voor de bovenbouwleerlingen.

Gedurende drie maanden is het Vesterbestuur iedere zondag op school aanwezig om daar samen met de zogenoemde musical crew een musical in elkaar te zetten. Ik heb mijn tijd bij het Vesterbestuur gezien als een ontzettend leuke, leerzame tijd. Ik heb geleerd om samen te werken en om met een groep naar iets toe te werken. Een ieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen. Als penningmeester heb ik specifiek geleerd om te gaan met het financiële beheer van de vereniging. Hier heb ik ervaren dat ik mijn rug soms echt recht moest houden om te zorgen dat er verantwoord met het geld om wordt gegaan’.

Jette is doorgegaan en heeft haar Gouden Award behaald. Als Ambassadeur is ze nog steeds actief voor Award Nederland.

 

Ja, ik doe ook mee!

 

Awardverhalen

Die Expeditie was echt pittig! / Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Rachel Klaverboer Gouden Award houder

Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden